Werkwijze

Orlemans Uitvaart Services

U kunt ons bellen zodra de arts thuis of in een ziekenhuis of andere instantie het overlijden heeft vastgesteld. We spreken dan af wanneer we elkaar ontmoeten en op welke locatie dat gewenst is. Aan de telefoon informeren we alvast of u specifieke wensen hebt over de laatste verzorging en opbaring van de overledene en of u actief wilt meehelpen. Als het mogelijk is kan de overledene thuis opgebaard worden. Thuis opbaren is dichtbij en geeft alle tijd om op een eigen manier met aandacht afscheid te nemen. Wanneer thuis opbaren niet mogelijk of wenselijk is zoeken we samen naar een andere geschikte locatie, zoals een uitvaartcentrum.

Tijdens het gesprek informeren we naar uw eigen ideeën over de sfeer en invulling en lichten u in over de mogelijkheden.
Aan de hand van die informatie spreken we samen af hoe de uitvaart vorm en inhoud krijgt en wie welke taken op zich neemt. We maken afspraken met de begraafplaats, crematorium of alternatieve locaties en we bespreken de wensen voor de omhulling van de overledene en het rouwdrukwerk. We zoeken samen naar de vorm die u wenst en past bij de overledene en bij u.

Er is veel mogelijk en goed. Het hoeft niet anders of vernieuwend, maar het kán wel. Ook is het belangrijk te bepalen wat u zelf wilt en kunt doen in de dagen rond de uitvaart en tijdens de uitvaart zelf. Zelf actief deelnemen biedt vaak troost. We geven steeds aan hoeveel tijd u hebt om uw keuzes te maken. Meestal is die tijd ruim en gelukkig hoeft niet alles tegelijk beslist te worden. Vanaf het eerste contact tot en met de uitvaart hebt u met één en dezelfde uitvaartbegeleider te maken.
In de dagen na het overlijden komen we regelmatig bij u terug en gaan we steeds verder in op de details en stemmen die af met alle betrokkenen. Een afscheid met aandacht is het resultaat.

Na de uitvaart nemen we contact op voor een nazorggesprek. We praten dan na over de uitvaart en de begeleiding. Als er behoefte is aan het verzorgen van bedankkaarten of advies over bijvoorbeeld een grafmonument of asbestemming, dan kunnen we dat ook voor u verzorgen.

We zoeken samen naar de vorm die u wenst en past bij de overledene en bij u.

Heeft u vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Natuurlijk kunt u ons bellen of mailen als u behoefte hebt aan meer informatie. Ook kunt u contact opnemen als u behoefte hebt aan een kennismakingsgesprek, zelfs als er geen sprake is van een naderend overlijden. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos.